Nádoby na smeti


Aj vám sa zdá, že je málo smetných nádoba na odpadky, plastové nádoby na odpadky vo vašom okolí? Áno, máte pravdu. V okolí sa nachádza veľmi málo zberných plastových nádob. Ako teda máme triediť odpad, keď ho nemáme kde vyhadzovať? To by malo trápiť mesto a mali by niečo pre to aj urobiť. Nie je reálne, aby sme museli triediť odpad, a pritom sme ho nemali, kde vyhadzovať. Je to vec každého jedného človeka, či sa podujme na to, aby si svoj odpad triedil. Ale mali by sme chrániť životné prostredie a prírodu, ktorou sa obklopujeme. Príroda je pre nás prvoradá. Radi chodievate na prechádzky alebo na turistiku do prírody?

plastové nádoby

Nie je to práve pekný a príjemný pohľad, ak vidíte popri ceste alebo v kríkoch rôzne odpadky. Ľudia nimi znečisťujú životné prostredie. To je nebezpečné aj pre rôzne zvieratá. Zvieratá by mali tiež žiť v čistom prostredí. Ľudia sú však všelijakí a dovolia si odhodiť plechovku od piva alebo plastovú fľašu len tak na zem. To je veľmi nevhodné, pretože práve tieto dve nádoby tam ostanú veľmi veľa rokov a budú škodiť prírode. Triedenie odpadu by mala byť prvoradá vec, ktorú vykonávate doma. Plasty trieďte do žltej nádoby, bio odpad do hnedej plastovej nádoby, papier do modrej plastovej nádoby.

smetiari

Do komunálneho odpadu môžete vyhodiť čokoľvek. Pýtate sa, na čo máte triediť, keď to všetko skončí na jednom mieste, a to na skládke? Nie je to také zbytočné, ako si možno myslíte. Z rôzneho vyhodeného materiálu sa ešte môže vyrobiť nejaký produkt, ktorý je prospešný pre ľudí. Už sa vám stalo, že ste v obchode kúpili výrobok z recyklovaného materiálu? Práve takýto materiál je už z použitého materiálu. Svoje odpadky si trieďte už doma vo svojej domácnosti. Ľahko sa vám doma bude rozmýšľať, kde a čo máte odhodiť. Ochraňujte prírodu a poďakujte spolu so mnou smetiarom, ktorí nám čistia naše prostredie neustálym vyhadzovaním zberných plastových nádob na odpadky. Nie je to jednoduchá práca, no o to viac je prospešná pre všetkých obyvateľov.

Aj klasika môže byť trendy


Možno ste si všimli, ako rýchlo sa menia nároky na dizajn. Pokým jeden priestor je vedený v štýle moderného priam sci-fi trendu iný dýcha klasikou. Pri zariaďovaní priestorov by sme mali v prvom rade myslieť samy na seba. Zariadenie interiéru či exteriéru môžeme nechať na dizajnérov, alebo vytvoriť nezameniteľný štýl nám- vlastný. V každom prípade to, v akom prostredí bývame alebo pracujeme, je našou vizitkou. Je to ukážka nášho vkusu a preferencií. Niekto sa riadi trendami, udávanými módou nielen v oblasti oblečenia ale aj v oblasti dizajnu. Nie je na škodu, nechať sa inšpirovať novinkami ale nezabúdajme na to, čo sa páči nám.

mramor je klasika

Jedným z obľúbených kombinácií sa stala kombinácia nerezi a skla. Jedná sa o univerzálnu kombináciu, ktorá vynikne v každom priestore. Je natoľko jednoduchá až je výrazná. Na prví pohľad sa dokáže skombinovať s akýmkoľvek druhom interiéru. Na druhej strane nenápadne vyzdvihuje podtón miestnosti. Nepôsobí násilne ale rozhodne si ju v priestore všimnete. Okrem estetickosti je ideálnou voľbou pre tých, ktorý nemajú záujem o nadmernú a finančne náročnú údržbu. Nerez je prakticky bez údržby. Stačí vám jednoduchá handrička a hotovo. Nie je to porézny materiál a preto aj nečistoty a prach sa dajú ľahko odstrániť. Zároveň nepotrebuje pravidelné nátery ani údržbu.

skombinujte ležérnosť s kameňom a dostanete waw efekt

Ak ste ale milovníkom klasickej noblesy s nádychom luxusu, jednoznačne voľte kameň. Nemusí sa pritom jednať o kamene z radov mramoru. V ponuke sú aj lacnejšie verzie v podobe umelého kameňa či žuly Onyxnitra. Nádhernou kresbou a farebnou kompozíciou sa vyznačuje aj ónyx. Okrem toho kameň je natoľko univerzálnym materiálom, že dokáže pokryť oveľa viac ako iba obklad na stenu. Žula je momentálne opäť v kurze. Nielen vďaka novým postupom pri spracovaní, ale aj vďaka inému pohľadu na jej využitie. Jej pevnosť a odolnosť spolu s jednoduchou údržbou a dostupnou cenou, ju predurčujú na klasiku, ktorá bude večná. Využiť ju môžete nielen ako podlahovú krytinu v interiéry ale aj ako podklad v exteriéry. Rovnako krásna je brúsená do podoby dosiek na nábytku či doplnkoch. Dizajnových kúpeľní a aj obkladoch. Krásne vyfarbenie je pútavým prvkom pre interiéry a vhodne dopĺňa zasadenie dreva. Práve kombinácia s náplavovým či masívnym drevom je mimoriadne efektná.

Nebezpečenstvo nakazenia HIV


Poznáte erotické priváty privatportal? Sú to miesta, kde môžete ľahko dosiahnuť to, že zažijete sex. Sex s neznámou ženou môže byť pre vás veľmi zaujímavý a budete ho brať ako vhodnú skúsenosť. Takáto príležitosť sa vám možno vyskytne raz za život, no viacerí muži ju považujú za bežnú súčasť ich života. Avšak erotické priváty sú aj nebezpečné. Viete prečo? Ako vám môže byť sex nebezpečným? Nejde však o samotný sexuálny styk. Pri ňom nebezpečenstvo nehrozí. Je to v niečom celkom inom. Na erotických privátoch nájdete rôzne prostitúky či mladé pekné dievčatá. Tieto ženy sa chcú veľmi ľahko dostať k väčším finančným zárobkom.

HIV

Sex nie je lacný, to by ste si mali uvedomiť. Za každú jednu sexuálnu praktiku majú aj inú cenu. Pred samotným aktom by ste si mali ujasniť, čo práve vy očakávate. Možno nemáte náladu na rôzne krkolomné sexuálne polohy, ale vám stačí úplná klasika. Možno sa len potrebujete uspokojiť. Uspokojenie sa vykonáva buď orálne alebo análne. Muži majú rôzne potreby čo sa týka sexuálnych pudov alebo sexuálnych túžob. Pri sexuálnom styku s neznámou ženou sa veľmi ľahko môže stať nepríjemná situácia. Ak zistíte, že neznáma žena má pohlavnú chorobu HIV, už k nej viac asi nevkročíte.

prostitútka

Táto pohlavná choroba sa šíri pri sexuálnom styku a je veľmi nebezpečná pre každého jedného človeka, nielen pre ženy alebo pre mužov. Nakazenie prebieha veľmi rýchlo. Avšak dá sa mať aj bezpečný sexuálny styk. Viete čo vám pomôže? Vždy majte na svojom penise nasadený kondóm. Kondóm zabráni tomu, aby ste sa nakazili. Avšak je to tiež riskantné, pretože nie každý kondóm vám sadne ako uliaty. Sex je bežnou súčasťou každej prostitútky. Oni sa sexom venujú. Pracujú od rána do večera a mnohé aj v nočných hodinách. Sú k dispozícii kedykoľvek dostanete chuť na sexuálny styk. Pri nechránenom sexuálnom pohlavnom styku by ste nikdy nemali zabúdať, že nakazenie pohlavnou chorobou môže byť pre vás ochvíľu realitou.

Obálky na odosielanie tovaru


Pri odosielaní tovaru vždy musíte nalepiť na obálku poštové známky. Poštové známky si viete nalepiť aj priamo na pošte po ich zakúpení. Taktiež vám ich vie nalepiť aj pracovníčka na pošte za okienkom. Avšak to sa týka posielania. Ak chcete poslať tovar, ktorý nemá veľký rozmer, zmestí sa aj do obálky. Bublinkové obálky budú na takéto odosielanie tými pravými. Myslíte si to isté? Bublinkové obálky vám zaručia, že sa váš tovar nepoškodí. Ani prepravca ho nezničí, nakoľko tovar je chránený v obale s bublinkami. Bublinky sú na to stvorené. Nebojte sa, tak rýchlo neprasknú. Potom by už neslúžili ako ochrana. http://www.env.cz/cz/ochrana_druhu

poštové známky

Bublinková obálka je lacná. Viete si ju priamo na pošte aj zakúpiť. No omnoho lepšiu cenu za obálku získate pri kúpe väčšieho množstva z internetu. Na internete sú rôzne stránky, kde sa ponúkajú kancelárske potreby či aj tie školské. Aj bublinkové obálky tam rozhodne nájdete. Mnohé obálky sa ponúkajú aj v množstevných zľavách. Pripravte sa na pravidelné odosielanie rôzneho tovaru a zabezpečte si bublinkové obálky v rôznych veľkostiach. Ich všestranné použitie vás veľmi očarí a vy už nebudete chcieť baliť posielaný tovar do ničoho iného. Práve tieto obálky sú najlepšom voľbou, akú môžete urobiť pri pravidelnom odosielaní.

obálka

Ak posielate tovar alebo balíčky často, mali by ste si bublinkové obálky zakúpiť domov do zásoby. Najnáročnejšie je balenie priamo na pošte, keď za vami čaká veľmi veľa ľudí, ktorí si potrebujú niečo súrne vybaviť. Len by ste ich zdržovali. Zabaľte si váš tovar, ktorý chcete odoslať v kľude doma práve do bublinkovej obálky. Na bublinkovú obálku viete aj napísať meno a adresu prijímateľa, ale aj tú vašu. Nemusíte sa báť nejakého poškodenia. Všetko bude dôkladne chránené. Bublinkové obálky na balenie sa stali hitom pri odosielaní. Ľudia ich začali využívať najmä po tom, čo zistili ich skvelé vlastnosti. Viaceré sú nepriepustné a veľmi chránia váš posielaný tovar alebo aj rôzne dokumenty.

Aké zmeny v spoločnosti je potrebné ohlásiť?


V prípade spoločnosti a firiem nikdy nejde všetko podľa plánu a niekedy nastanú situácie, kedy je potrebná zmena. Každú zmenu, ktorú v spoločnosti s ručením obmedzeným robíte je potrebné ohlásiť ako návrh na zmenu v obchodnom registri. Ide o formálny dokument, ktorý predložíte príslušnému obchodnému registru a aktualizujete tak údaje o svojej spoločnosti. Takýmto návrhom môžete aktualizovať rôzne zmeny. Ide o zmenu spoločníka, konateľa, sídlo spoločnosti či dokonca predmet podnikania a jeho rozšírenia. V prípade, že máte vo svojej spoločnosti nejakú zmenu musíte ju aktualizovať a prejsť všetkými formálnymi krokmi.

podnikanie

Zmeny, ktoré musia byť zapísané v obchodnom registri sú zmena spoločníka, konateľa, zmena sídla spoločnosti, zmena predmetu podnikania. V prípade, že je zmena spoločníka a konateľa musíte v návrhu na zmenu uviesť ako nového spoločníka a konateľa, tak aj odchádzajúceho spoločníka. V prípade zmeny predmetu podnikania môže ísť o úplne nový predmet podnikania alebo o jeho rozšírenie. V prípade, že sa venujete určitému predmetu podnikania, ale plánujete svoje portfólio rozšíriť, nezabúdajte ani v takomto prípade svoju zmenu v spoločnosti ohlásiť. Ku návrhu na zmeny do or musíte priložiť viaceré prílohy.

podnikanie

Častokrát je to zápisnica zhromaždenia, kedy bolo rozhodnuté o zmenách. Takisto je dôležité zahrnúť do prílohy zmluvu o prevode obchodného podielu, to je v prípade ak sa mení spoločník. Nezabudnite na súhlas nového spoločníka a konateľa, potvrdenie o úhrade správneho poplatku a v neposlednom rade aktualizovanú zakladateľskú listinu, kde budú uvedené všetky zmeny. Zakladanie novej spoločnosti, ale aj akékoľvek iné zmeny vedia niekedy spoločníkov potrápiť. Neváhajte sa preto obrátiť na ezmluva.sk, ktorá vám so všetkými návrhmi a formulármi na zmeny pomôže. Zakladanie novej spoločnosti, ale aj akékoľvek zmeny veď ja niekedy spoločníkov potrápiť. Neváhajte sa preto obrátiť na S zmluva. Sk, ktorá vám so všetkým mi návrhmi pomôže.

Spojenie v tantrickej masáži


Masáž je dôležitá pre každého jedného človeka. Vyskúšali by ste iný typ masáže? V dnešnej dobe ich existuje množstvo rôznych druhov. Čo takto zmeniť vašu pravidelnú klasickú masáž na niečo vzrušujúcejšie? Práve tantrická masáž je druhom erotickej masáže. Vyskúšali by ste príjemné prežívanie tantrickej masáži? Práve tantrická masáž vás zbaví všetkých negatívnych myšlienok, ktoré v sebe máte. Určite nejaké negatívne myšlienky vo vás prúdia. Chcete ich cítiť aj naďalej? Nebolo by omnoho lepšie, aby ste ich nemali? Práve vnútorný pokoj by ste mohli získať tantrickou masážou, počas ktorej budete úplne relaxovať. Myšlienky sa hneď stratia, čo je pre vás veľmi vhodné. Cítite to aj vy ako sa zlé myšlienky pomaly ale isto strácajú?

masáž

Zbavte sa ich práve v tomto okamihu.

Tantra predstavuje druh umenia. Ide o spojenie duchovnosti s príjemnou masážou a erotikou. Niekedy potrebujeme len navnadiť a ostatné už pôjde úplne samo. Počas tantry vás bude sprevádzať veľmi príjemná hudba, do ktorej sa zamilujete. Bude vás ukľudňovať, čo zapríčiní skvelý pocit z tantrickej masáže. Na tantrickú masáž môžete ísť len sami, ale taktiež existuje aj tantrická masáž pre páry. Ak vám to doma až tak s partnerom nefunguje, mali by ste vyskúšať niečo nové. Je veľmi ťažké presvedčiť partnera, aby sa zúčastnil niečoho vzrušujúceho. Povedzte mu o výhodách práve návštevy tantrickej masáže v masážnom salóne.

atmosféra

Bude nadšený a pomôže vám to vo vašom vzťahu.

Už ste niečo spravili pre to, aby sa váš vzťah posunul ďalej alebo obnovil? Niekedy prichádza fáza života, kedy nemáme potrebu, aby náš partnerský vzťah napredoval, ale stojíme ako keby na jednom bode. Práve obohatenie tantrickou masážou si môžete nabudiť vaše erotické myšlienky a pocity, na ktoré ste už dávno zabudli, že existujú a že ich aj máte. Tantrická masáž sa o to postará. Stačí, ak navštívite tantrickú masáž a stanete sa pravidelným zákazníkom.

Čo je to klimatizácia?


Klimatizácia je bežnou výbavou, ktorá sa štandardne nachádza v rodinných domoch, bytoch, podnikoch ale aj kanceláriách či obchodoch. Čo to je? Kým v nedávnej minulosti sme klimatizačné jednotky výdavali iba na múroch obchodných domov alebo firiem, dnes je rozšírená už v takmer každej domácnosti či obytnom priestore. Za tento trend môže nielen lepšia dostupnosť klimatizácií a ustálenie ich cien, ale aj klimatická zmena, ktorou prechádza aj naše podnebné pásmo. Každoročne sa naše prostredie otepľuje v priemere o jeden alebo dva stupne. Je to následok globálneho otepľovania, ktorý prináša horúce letné mesiace.

klimatizácia

Nie je ničím výnimočným, ak sa teploty v letných mesiacoch šplhajú k povestným štyridsiatkam. Slnečné lúče sú najmä počas obedňajších hodinách mimoriadne agresívne a ľudský organizmus trpí vplyvom vysokých teplôt. Aby sme mali možnosť regenerovať sa, vyhľadávame prostredie s prijateľnou teplotou. Toto prostredie si môžeme vytvoriť aj doma. Použitím napríklad klimatizačných jednotiek. Tie fungujú na princípe prenosu energie. V tomto prípade sa jedná o prenos vzduchu. Teplý vzduch je odvádzaný z priestorov za pomoci vnútornej jednotky.

chladenie priestorov

Naopak vzduch, ktorý je vháňaný do priestorov je chladený na nastavenú teplotu a prináša príjemnú zmenu klímy. Uľavuje tak nielen od vysokých teplôt, ale aj od znečistenia drobnými čiastočkami, ktoré sa vo vzduchu môžu nachádzať. Svoje benefity teda prináša nielen vo forme chladenia priestorov ale aj vo forme filtrácie vzduchu. Jeho kvalita sa zvyšuje hlavne pre alergikov. Výkonné filtre zachytávajú nielen väčšie nečistoty, ktoré sa vo vzduchu nachádzajú, ale aj tie drobnejšie ako sú napríklad peľové čiastočky, vyvolávajúce alergické reakcie hlavne u astmatikov.

Montáž klimatizácie Galanta

Kúpu klimatizácie vyriešime jednoducho z pohodlia domova, alebo návštevou kamenného centra. Rovnako jednoducho je riešená aj jej samotná montáž. Tento proces nie je nijak náročný a je dostupný takmer vo všetkých kútoch Slovenska. Pre svoju nenáročnosť a mnohostrannosť je preto klimatizácia riešením pre takmer každý bytový aj obchodný priestor.

Klimatizácia je pre prácu z domova nutnosťou


Pracujete z domu a musíte sa na prácu sústrediť úplne rovnako, ako ľudia v kanceláriách? A zatiaľ čo vaši kolegovia v kancelárii majú k dispozícii klimatizáciu, vy žiadnu klímu doma nemáte a musíte si poradiť s výkyvmi teplôt v byte po svojom? Potom by ste mali aspoň zvážiť, či si klimatizáciu domov nezaobstarať. A prečo vlastne?

Sústredenosť a únava – je preukázané, že zvýšenie teploty vzduchu z optimálnych 23 stupňov Celzia na iba 27 stupňov v prostredí, kde sa vykonáva duševná námaha pri sedavom zamestnaní, zvýši únavu a zníži schopnosť sústredenia natoľko, že významne brzdí pracovný výkon. Ak potom teplota stúpne o ďalších päť stupňov Celzia, pracovná výkonnosť opäť rapídne klesá – až takmer k nule. Neustála potreba ochladzovania môže zaviniť aj závažné pracovné omyly, napríklad pri matematických výpočtoch v rámci účtovníctva, a to potom nakoniec prinesie neočakávané problémy v súvislosti s výkonom zamestnania.

splitová klimatizácia

Pot a zase pot – pri vysokých teplotách ovzdušia sa telo ochladzuje tvorbou vlastného potu a tento mechanizmus je úplne dokonalý. Pot je však lepkavý, lepí sa na vás oblečenie, čiarky potu stekajú po tvári, čo vás svrbí, pot odkvapkáva na stôl na klávesnici či na papier, musíte si neustále presadať, vyzúvať z prezuvok, pretože máte aj mokré chodidlá, a o nejakom pracovnom komforte si môžete nechať len zdať.

klimatizácia v dome

Ideálna teplota – obstaraním klimatizácie sa všetko zmení. Stačí znížiť teplotu na únosnú hranicu, čo sú hodnoty medzi 22 a 24 stupňami Celzia, a budete sa cítiť svieži, nebudete vnímať potrebu nejakého nezdravého dopingu – sladkostí a kávy, práca vám pôjde lepšie od ruky, v noci budete lepšie spať a nebudete viazaní na rozhodnutie dospávať cez deň. S klimatizáciou multisplit si skrátka vypomôžete maximálne efektívne, a v chladnom období roka toto zariadenie môže aj prikurovať, čo sa hodí hlavne vo chvíli, keď v mestskom byte ešte nezačala vykurovacia sezóna, ale napriek tomu je vám už chladno.

Elektrické spotrebiče trpia veľmi tvrdou vodou


Televíznych reklám na rôzne zmäkčovače vody pre bezpečnú prevádzku automatických práčok už bolo natočených mnoho a niektorí ľudia tieto výrobky kupujú, pretože sa domnievajú, že si tým výrazne pomôžu. V zásade majú pravdu, zmäkčovače lokálneho charakteru do pracieho bubna práčky skutočne fungujú, ale tieto výrobky je možné použiť iba v obmedzenom rozsahu na tieto spotrebiče, zatiaľ čo tie ostatné trpia tvrdou vodou úplne rovnako. Ak chcete vytvoriť komplexné riešenie, musíte vašu vodu v dome zmäkčiť už na samotnom prívode pomocou zmäkčovača, do ktorého sa vkladá tabletovaná soľ.

kvapka vody

Zmäkčovače vody odstraňujú z vody rozpustené minerálne ióny, najmä vápnik a v menšom rozsahu aj horčík, mangán, železo a ďalšie prvky. Cieľom je dosiahnuť vo vode tak nízke koncentrácie týchto minerálov, aby sa vo vnútri spotrebičov neusadzoval minerálny povlak, a aby sa tým neznižoval jeho výkon, prípadne aby nedošlo k jeho poškodeniu. Ak máte v prevádzke zmäkčovač vody, znížite tým pravdepodobnosť poruchy akéhokoľvek zariadenia, a v niektorých domácnostiach sú to aj veľmi vysoké finančné čiastky, ktoré ľudia investujú do práčok, umývačiek riadu, rýchlovarných kanvíc, elektrických bojlerov, prietokových ohrievačov vody a mnohých ďalších zariadení.

voda v bazéne

A že sa spotrebič vplyvom vodného kameňa skutočne môže poškodiť, a vy potom zbytočne vyhadzujete peniaze za nový, preukazujú aj inštalatérom demontované kúpeľňové bojlery, ktoré v niektorých domácnostiach skutočne poškodil vodný kameň. Inštalatéri pri demontáži bojlerov vysypali z ich útrob toľko kameňa, ktorý zaplnil niekoľko plastových vedier na vodu. So zmäkčovačom vody predĺžite životnosť vášmu bojleru aj vašej umývačke riadu a nebudete potom musieť zbytočne investovať do nového zariadenia. Nevyhadzujte peniaze tam, kde to nie je vyslovene nutné, investujte rozumne do pomôcok, ktoré uľahčujú život, a hlavne riešia tie najdôležitejšie problémy.

Oblečenie nevyhadzujte

Oblečenie je jednou z najviac nakupovaných vecí. Možno je to dané módnymi vlnami a možno ľahkou dostupnosťou tohto tovaru. Prečo ale oblečenie šetriť? Oblečenie je tovar nekonečných možností, farieb a tvarov. Na každú sezónu zháňame niečo nové. Máme plné šatníky, no napriek tomu cítime potrebu nákupu stále nového oblečenia. Všimli ste si, že v niektorých krajinách sú ich obyvatelia zahltený naším oblečením? Oceány neustále vyplavujú tony použitého oblečenia. Toto ale vôbec nevyzerá, ako zničené… Aj preto by sme sa mali rozhodnúť či naše oblečenie musíme neustále meniť za nové.

deti sa ľahko ušpinia

Najnovším riešením ekologicky uvedomelých žien je vytváranie takzvaných re-predajných skupín. V týchto skupinách si môžete šaty medzi sebou vymieňať alebo kupovať za minimálne ceny. Okrem úspory peňazí, šetríme takýmto predajom a nákupom oblečenia aj našu planétu. Niektorý tvrdia, že šaty sú zničené… Fľaky sú niekedy ťažko odstrániteľné a jednoduchšie, než čistiť škvrny je kúpiť nový kúsok. Bohužiaľ, je to tak. Často sú čistiace prostriedky na škvrny drahšie, ako kúpa samotného trička či nohavíc. Okrem toho väčšina čističov škvŕn je založená na látkach, ktoré sú vysoko agresívne a môžu znečistiť podzemné vody. Samy sme boli svedkom boľavých rúk a problémov s pokožkou pri používaní klasického čističa na fľaky. Povedali sme nikdy viac. Okrem bolesti sa dostavilo aj nepríjemné podráždenie a sčervenanie pokožky.

odstráňte škvrny a rozžiarte oblečenie

Nebojte sa ale čistiť fľaky na oblečení. Máme pre vás tip, ako vyčistíte aj tie zasušené škvrny od blata či trávy. Jednoducho a hlavne bezpečne. Na prírodnej báze a bez zbytočných agresívnych látok. Hovoríme o sóde bikarbóne na škvrny. Je to naozaj odskúšané. Rozžiariť a vyčistiť biele oblečenie môžete namočením v roztoku vody a sódy bikarbóny. Tá takto pôsobí aj pri uvoľňovaní nečistôt z oblečenia. Pri zmiešaní sódy s troškou vody môžeme aplikovať túto zmes aj priamo na škvrnu. Po určitom čase takto ošetrené oblečenie stačí hodiť do práčky a nechať oprať bežným programom. Ako vidíte, existujú aj lacné a jednoduché riešenia.